Freeline Skates – hvis det er for let for dig at køre på skateboard

I Danmark findes der rigtig mange gode skatere og til dem kommer her en udfordring. Nu kan man nemlig købe den smarte og meget populære dille Freeline Skates i Danmark.

Hvad er freeline skates?

Freeline Skates er en blanding af rulleskøjter og skateboard. De fungerer som et skateboard i forhold til, at man står ovenpå boardet og de fungerer som rulleskøjter ved, at der er en til hver fod. Denne kombination giver dig den optimale udfordring på balanceevnen, da man skal styre to separate skateboards under hver sin fod uden at de på nogen måde er spændt fast.

Et vanvittigt projekt?

Ved første øjekast virker det til at være fuldstædig vanvittigt, blot at forsøge at stå helt stille på disse meget livlige skøjtelignende tingester, som naturligvis er udstyret med nogle super letløbende abec 7 lejer. Men for de dygtige skatere og ihærdige folk, så er det langt fra umuligt at køre på disse skates. Faktisk så benytter en del skatere dem både til street skating og til brug på ramper. For begynderen kan det dog anbefales, at man benytter sig at støttehjul til sine skates, da det i starten kan være rigeligt blot at holde ens ben bare nogenlunde i nærheden af hinanden.

I USA og en del steder i Europa har man taget rigtig godt imod disse skates og hvis en hurtig søgning på youtube giver et varieret udvalg af videoer, hvor man kan se, at det rent faktisk godt kan lade sig gøre ikke blot at holde balancen men også at køre rundt og lave tricks på Freeline Skates.

Sådan fungerer Freeline Skates.

Freeline skates funderer ved, at der er to hjul under hver fod (hvis de bruges uden støttehjul). Hjulene er monteret med flade hjul ligesom på side-by-side rulleskøjter, hvilket trods alt giver en smule større flade til at holde skøjten i den ønskede vinkel. Når man ændrer vinklen på sin skate, så kan man flytte skøjten sidelæns og ved at bevæge skøjten i bølgebevægelser, opnår man en fremaddrivende kraft på samme måde, som man benytter denne type bevægelse på et skateboard. Den helt store forskel og den store udfordring ligger så i, at man skal have de to skøjter til at arbejde uafhængigt at hinanden uden af afstanden mellem dem bliver for stor og at man kommer ud af balance.

Priser på Freeline Skates.

Freeline Skates kan fås i prislejet fra 499 kr. og op til omkring 1100 kr. Du kan finde de nyeste opdaterede priser på dem her.

1 tanke om “Freeline Skates – hvis det er for let for dig at køre på skateboard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *