Dansk firma importerer terapeutisk undertøj

Dansk firma har importen af terapeutisk undertøj til folk med hudlidelser. Blandt andet børn med børneeksem, voksne med eksem eller kvinder med Lichen Sclerosus i skeden kan nu få skånsomt og åndbart undertøj, undertrøjer, dragter, strømper, og så videre, som er kan være med til at nedsætte kløe og svie.

Symptombehandl dig selv for Lichen Sclerosus – til en hvis grad

Hudlidelsen Lichen Sclerosus angriber en række danske kvinder om året. Det lyder vagt og intetsigende, men det eksakte tal er ukendt, da danske kvinder ikke går til lægen med symptomerne. Skulle de gå til lægen, så bliver det oftest afskrevet som værende svamp eller herpes. Fælles for mange sygdomme og lidelser i skeden og området omkring er kløe, svie og irritation i større eller mindre grad. Bliver skedens naturlige bakterieflora forstyrret, bruger man trusseindlæg eller bind for ofte, eller har man svært ved at komme af med fugt og varme, så kan situationen udvikle sig til en svampe- eller bakterieinfektion. Kløe og svie er et velkendt fænomen blandt kvinder, hvorvidt de lider af Lichen Sclerosus, dog bliver irritationen større og mere intens hvis man har Lichen Sclerosus.

Et typisk råd er at stoppe med brugen af tætsiddende tøj. Det skal være muligt at få ’luft’ til ens underliv, så man netop ikke danner et gunstigt miljø for svamp, blandt andet. Da forskerne ikke ved hvordan Lichen Sclerosus opstår, så er der heller ingen forebyggende råd til, hvordan man kan undgå lidelsen. Forskning på området peger hen mod et arveligt anlæg for sygdommen, og noget tyder også på, at folk med fx diabetes har en lidt større sandsynlighed for at få Lichen Sclerosus. Lidelsen smitter ikke, så det man selv kan gøre hvis man har Lichen Sclerosus omfatter kun en selv, og ikke en eventuel partner.

Det første og måske vigtigste råd, hvis man tror man har Lichen Sclerosus er, at søge gynækologisk hjælp. Gynækologen kan igangsætte en medicinsk symptombehandling, så man kan nedsætte generne. Her kan man selv hjælpe ekstra godt til, hvis man er streng omkring behandlingen, og følger den slavisk så længe som gynækologen finder det nødvendigt. I forbindelse med lindrende cremer, så kan man med fordel benytte terapeutisk bakteriedræbende undertøj fra italienske DermaSilk, som har specialiseret sig i undertøj og dele til folk med hudlidelser. Det importeres af det danske firma Jepsen HealthCare.

Læs mere om hvordan DermaSilk kan lindre Lichen Sclerosus eller få mere info om hudlidelsen hos den danske patientforening for hudlidelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *