Det transparente ’look’ har været en del af moden siden 2008. Gennemsigtige beklædnings-genstande understreger det feminine, fordi det ofte laves med blonder, garn eller slet og ret et materiale, der mulig gør det muligt at se bærerens krop eller undertøj på trods af et ydre lag. Ideen er at skabe en illusion om, at det er blottet hud, man ser.

Det, der fremhæver denne trend, er f.eks. chiffon, Georgette, og gaze. Den gennemsigtige mode spænder lige fra gennemsigtige røntgen-regnfrakker over til couture. Semi-transparente og ’smokey’ minimalistiske undertoner dominerer. Trenden er både afslørende og konceptuel i sin æstetik. Nogle vil sikkert hævde, at vi har med det intime og ’frække, at gøre, så man næsten tvinges til at organisere sin garderobe i afdelinger for ikke at tage fejl og tage noget på, der ikke passer til lejligheden.

Uanset, hvad der gør sig gældende, er der en del kvinder (og mænd), der elsker disse dynamiske og unikke stilarter. Denne stilart er en sexet, afslørende måde at klæde sig på. Men hvis man ikke er forsigtig, kan man uden at ville det måske komme til at vise for meget. Og dette er selvfølgeligt ikke en dårlig ting, hvis man ligner Kim Kardashian, der for nyligt smøg sig ind i en gennemsigtig bluse over en lige så gennemsigtig bh i New York.

Så kan man måske slippe af sted med det, og gennemsigtig beklædning på en kvinde er nu en gang enhver mands drøm.

 

Så mon ikke den modebevidste kvinde eller mand, der følger denne trend, ønsker at kunne lyse op på en regnvejrsdag? Ja du læste rigtigt, også mænd er set bærende transparent regntøj – Naturligt nok vil valg af de fleste paraplyer – især dem der i en klokkeform ligger sig tæt omkring overkroppen – spille ind. En tung ensfarvet uigennemsigtig paraply er her ikke lige det, der sætter prikken over i’et på en regnvejrsdag. For den vil helt bryde med det look, der gemmer sig under paraplyskærmen.

Men så er der i stedet den transparent paraply, der kan tjene til at opretholde lidt af de illusioner, man ønsker at signalere med valget af indre beklædning.

 

Transparent-paraply-300x300Tænk hvis en sådan paraply ikke var af den rette kvalitet? Tænk hvis den pludseligt opgav ’ævred’ og stak samtlige ribbe lodret i vejret ved et pludseligt vindstød.

Ja så ville den i forvejen gennemsigtige fremtoning hurtigt miste sin glans, og tøjet ville klæbe sig vådt på kroppen – og det er jo sikkert ikke meningen, at man vil fremstå som Miss ’Wet T-shirt’, selvom man gerne vil virke tiltrækkende?

Det er selvsagt ikke lige meget, om man har valgt at spadsere rundt med en transparent reklameparaply med alt, hvad det indebærer, fordi den ikke er lavet til andet end at reklamere. Paraplyer skal kunne modstå ikke så lidt.

Tests i vindtunneller er det, der i dag ligger bag, at man i dag laver paraplyer kendetegnet ved at være robuste og vejrbestandige. At den billige gratis paraply er et ’smid væk’ produkt’, der gør sit til at bidrage til rovdriften på vore knappe ressourcer, er her en faktor mere. Den robuste transparente paraply er ikke alene et fænomen, der kan underbygge det gennemsigtige look. Lavet på den rigtige måde bidrager den også til at mindske forbrug af ressourcer, der jævnført de fysiske love, ikke kan gendannes i samme form som før.

En kvalitetsparaply er selvfølgeligt fremstillet af let materiale. De gammeldags svære paraplyer kan i løbet af et sekund ryge til vejrs, når vinden suser ned ad gaden, som pludseligt er blevet en veritabel vindtunnel. Den transparente paraply er svaret på hvordan man bevarer sit modevalg mere synligt.

 


 

Om Firmaet: Runo Kingbo har eget firma i Odder, hvorfra han har et omfattende internet- og postordresalg af blandt andet paraplyer.

Freeline Skates

I Danmark findes der rigtig mange gode skatere og til dem kommer her en udfordring. Nu kan man nemlig købe den smarte og meget populære dille Freeline Skates i Danmark.

Hvad er freeline skates?

Freeline Skates er en blanding af rulleskøjter og skateboard. De fungerer som et skateboard i forhold til, at man står ovenpå boardet og de fungerer som rulleskøjter ved, at der er en til hver fod. Denne kombination giver dig den optimale udfordring på balanceevnen, da man skal styre to separate skateboards under hver sin fod uden at de på nogen måde er spændt fast.

Et vanvittigt projekt?

Ved første øjekast virker det til at være fuldstædig vanvittigt, blot at forsøge at stå helt stille på disse meget livlige skøjtelignende tingester, som naturligvis er udstyret med nogle super letløbende abec 7 lejer. Men for de dygtige skatere og ihærdige folk, så er det langt fra umuligt at køre på disse skates. Faktisk så benytter en del skatere dem både til street skating og til brug på ramper. For begynderen kan det dog anbefales, at man benytter sig at støttehjul til sine skates, da det i starten kan være rigeligt blot at holde ens ben bare nogenlunde i nærheden af hinanden.

I USA og en del steder i Europa har man taget rigtig godt imod disse skates og hvis en hurtig søgning på youtube giver et varieret udvalg af videoer, hvor man kan se, at det rent faktisk godt kan lade sig gøre ikke blot at holde balancen men også at køre rundt og lave tricks på Freeline Skates.

Sådan fungerer Freeline Skates.

Freeline skates funderer ved, at der er to hjul under hver fod (hvis de bruges uden støttehjul). Hjulene er monteret med flade hjul ligesom på side-by-side rulleskøjter, hvilket trods alt giver en smule større flade til at holde skøjten i den ønskede vinkel. Når man ændrer vinklen på sin skate, så kan man flytte skøjten sidelæns og ved at bevæge skøjten i bølgebevægelser, opnår man en fremaddrivende kraft på samme måde, som man benytter denne type bevægelse på et skateboard. Den helt store forskel og den store udfordring ligger så i, at man skal have de to skøjter til at arbejde uafhængigt at hinanden uden af afstanden mellem dem bliver for stor og at man kommer ud af balance.

Priser på Freeline Skates.

Freeline Skates kan fås i prislejet fra 499 kr. og op til omkring 1100 kr. Du kan finde de nyeste opdaterede priser på dem her.

Det har været en helt igennem fantastisk dansk sommer år. Det har stort set været sommer i de sidste to-tre måneder kun afbrudt af ganske få regnvejrs dage.

Men næsten som timet da vi afsluttede august måned, begyndte det første efterårsvejr at vise sig. Overskyet, koldere vind og regnvejr. Det er godt nyt for alle de mange butikker – online som offline, som sælger regntøj.

Noget af de mest populære regntøj til kvinder er fra den danske tøjdesigner Ilse Jacobsen. Nøjagtigt som det var sidste år. Det der kendetegner en Ilse Jacobsen regnfrakke er et smart og funktionelt design.

Når du skal købe en regnfrakke så kan det være en god idé at vælge en som er lavet af softshell. Den er godt nok ikke så vandtæt som en traditionel regnjakke, men en softshell er langt mere åndbar og mere behagelig at have på, i hvert fald så længe det ikke styrter ned i lårtykke stråler

Det skal du være obs på

Hvis du skal købe online så kan det være en rigtig god idé at tjekke om webshoppen er dansk. har de en dansk adresse og et dansk telefonnummer, så har du en rimelig god sikkerhed for at shoppen er god nok.

Selvfølgelig kan der også findes danske webshops som ikke lever op til god kundeservice og danske standarder. Disse er dog relativt tydelige at finde. Søg efter dem på Google og se hvad der dukker op om dem. Tjek også deres anmeldelser på Trustpilot. Hold øje med både nye og gamle, gode og dårlige. Vurder de dårlige anmeldelser så ud fra din mavefornemmelse. Er de enelige svaler eller er der systematisk dårlig kundeservice på den pågældende webshop.