Er du ikke en af dem, der hoppede med på bølgen i begyndelsen af dette århundrede, hvor alle pludselig ville rive vægge ned til fordel for ét stort rum, der både kan favne køkken og stue? Så fortvivl ej, du er med garanti ikke den eneste. Det betyder dog ikke, at du ikke kan have et ligeså trendy og flot hjem, som dine venner har.
Det er individuelt, hvorvidt stuen eller køkkenet, er ens ynglings rum. Det kan komme an på rummets størrelse såvel som sin kærlighed til at lave mad. Ikke desto mindre er stuen blevet udråbt, som danskernes yndlingsrum. Det er her familien samles om en god film, et godt spil eller en spændende bog. Det er derfor et vigtigt rum, der skal være personligt, praktisk og have en indbydende atmosfære.

 

Mal væggen med din yndlingsfarve

 

Farver og tapet på væggene kan gøre selv det mest enkle rum mere sprudlende og personligt. Hos malerforretninger kan du finde forskellige guides til, hvilken vægfarve du skal vælge. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken farve eller hvilket tapet, du kan have. Bestil farveprøver og eksperimentér. Måske passer din yndlingsfarve perfekt til din stue. Foretrækker du derimod klassiske, hvide vægge, kan du i stedet prøve dig frem med nye møbler. Måske dine nye møbler kan give rummet det look, som du er ude efter.

Supplér med moderne, lækre møbler

 

Selvom farver kan være med til at gøre dit hjem personligt, er det ikke alle, der er til farver. Hos Furniturebox finder du derfor både kvalitetsmøbler i dæmpede farver såvel som i mere vilde farver. Hop for eksempel med på moden med flotte fløjlssofaer. De har et stort udvalg af fløjlssofaer, lædersofaer, lamper og borde i alle størrelser og farver, der passer til hele familien. Der er altså ingen undskyldning for ikke at gå i gang med at gøre din stue ligeså trendy og lækker, som du ønsker det.
Til forskel for dine venner med køkken-alrum har du muligheden for ikke bare at indrette ét rum, men to fede rum. Hvem ved, måske de fortryder, at de brød den væg ned.

Det er jo ikke fordi der er mangler på webshops med baby tøj, baby ting og alt til baby – hvor man kan købe en barselsgave. Men hvordan skiller du dig ud fra mængden af bodyer, blomster og buksedragter, når man kommer til fødegangen eller hjem for at byde den lille nye baby velkommen til livet?

 

Specieller barselsgaver

Vi vil jo alle gerne vise hvor meget vi påskønner den lille ny, og det viser vi gerne med en helt speciel gaver som vi har købt specielt til ham eller hende.

Specieller gaver kan i den ene ende være gave som årgangsmønter og certifikater på at baby har fået en stjerne – gaver som et eller andet sted er ubrugelige. Du kan så til gengæld også være kreativ og selv strikke tøj og strømper, eller lave sengetæppe til den lille ny, hvis du da har evnerne – det er gaver som er personlige, og som kan bruges. Det er gaver som holder i mange år, og som typisk bliver gemt til baby selv bliver voksen, og måske gå i arv.

 

Diaper Cakes – den nye barselsgave trend

Et nyt tiltag på det danske marked er de smarte Diaper Cakes. På dansk ville man nok kalde dem blekager.

Diaper Cakes er en tradition som er hentet hjem fra det amerikanske, hvor de har været kendt i mange år. Især bliver de bruget som gave til det de kalder baby showers. En baby shower er en fest som holdes for den gravide inden hun føder. Det er en fest hvor man hylde det nye live der er på vej, og hvor man forsøde den gravide i den sidste ventetid inden fødslen.

En Diaper Cake er på flere måder unik. Den er bygget af brugbare engangsbleer – noget alle babyer har brug fra dag et. Disse bleer er opsat i forskellige modeller som for eksempel ligner lagkager. De er tilrettet køn, tema og farve. Blekagerne er pyntet med forskelligt baby gaver som legetøj, stofbleer, rangler og andre baby ting som passer til temaet for blekagen, farverne og kønnet på baby. Alt i alt en barselsgave som er unik, brugbare og festlig at forærer den lille ny familie.

 

Hvor kan man så købe de her Diaper Cakes?

På www.purpleandpink.dk er der et stort udvalg af modeller, så man er sikker på at finde en Diaper Cake der passer perfekt til den lille ny. På webshoppen kan du også finde andre spændende barselsgaver, og hvis du har de kreative evner kan du købe elementerne enkeltvis, og så selv bygge din Diaper Cake.

Christina, som ejer og driver Purple&Pink, udvikler og designer selv alle modellerne, og hun bygge hver og en der bliver solgt. På den måde sikre hun at kvaliteten er i top. Hvis du har spørgsmål og ringer til shoppen, så er det også hende der svare.

En fed, festlig og flot barselsgave ide.

En havetegning er et væsentligt og meget vigtigt redskab, når du vil foretage mindre eller større, og mere omfattende omlægninger i din have. Den kan være med til at skabe et godt overblik, da den belyser nogle ellers ret uoverskuelige og perifere ideer og forestillinger.

Som regel bruges en havetegning af både private såvel som professionelle fagfolk i form af en havearkitekt eller en anlægsgartner. Tegningen kan med stor fordel også bruges mellem flere parter, hvilket typisk forekommer under større projekter, eller hvis samarbejdet mellem den private haveejer og havearkitekt kommer til at blive udviklet i fællesskab.

Der er en række væsentlige faktorer, der spiller ind, når der skal skitseres og udfærdiges en havetegning. En professionel havearkitekt har naturligvis en langt mere bred og kompetent, faglig viden, end den gængse haveejer nogensinde vil opnå at få.

Derfor kan det i mange tilfælde være en god idé enten at konsultere en havearkitekt, eller måske endda få ham eller hende til at udfærdige hele tegningen. På den måde er du sikret, at der tages højde for alle relevante problemstillinger såvel som muligheder.

Hvis du er gør-det-selv typen og alligevel selv vælger at give dig i kast med at udfærdige din helt egen havetegning, så skal du være opmærksom på, at du bl.a. skal tage højde for følgende ting:

  • Hvor i haven færdes i hyppigst? Vil i opholde jer det samme sted/de samme steder i den nye have?
  • Hvor i haven er de optimale steder at opholde sig, hvis man vil sidde/ligger i skygge eller sol. Dette punkt er meget vigtigt og kan ikke umiddelbart tilpasses efterfølgende, medmindre det eksempelvis drejer sig om et træ, der skygger uhensigtsmæssigt – dette kan naturligvis altid fældes, men det er en skam, hvis det ikke var den oprindelige hensigt.
  • Overvej, om du har set nogle bestemte planter, specielle vinkler eller andre kreative ting fra andre haver, parker og lignende, som du ønsker at bringe med ind i din egen have. Overvej dette, og tænk det så eventuelt ind i din tegning.
  • Sørg for at have styr på, om du følger diverse regler, krav og bygningsregelmenter. Der findes bestemte restriktioner i forbindelse med matriklen og naborelationer – dette punkt er vigtigt og skal altid tages i mente.
  • Hvor i haven blæser det oftest og mest? Hvor kommer vinden gerne fra, og er der i forvejen læ nogle bestemt steder i haven? Kan der skabes læ de ønskede steder i den nye have ved hjælp af buske og træer? Kommer du til at ødelægge et eksisterende sted med go læ ved ændringen af haven? Tænk også dette ind i din tegning.

Få hjælp af en professionel havearkitekt

Som det fremgår oven for, findes der en lang række ting, du, som haveejer, skal være yderst opmærksom på, når du planlægger en omlægning eller udbygning af din have.

En professionel havearkitekt har en bred vifte af kompetencer samt en faglig viden, der gør, at han eller hun kan varetage ansvaret for alle disse punkter samt mange, mange flere.

Overvej, om det kan svare sig at give sig i kast med tegningen selv, eller om du bør få et par professionelle briller til at kigge på projektet og drømmene – de skulle jo helst gerne gå i opfyldelse som planlagt, ikke sandt?

Det er faktisk helt normalt at der opstår konflikter i parforholdet så snart ferien træder ind. Det ses også tydeligt i skilsmisse-statistikkerne som boomer umiddelbart efter juleferie og sommerferien. Men selv under de mindre ferier og forlængede weekender er der flere konflikter end i dagligdagen. Når der sker en optrapning af konflikter og småskænderier så leder det meget naturligt videre til en krise i parforholdet.

I dagligdagen ved vi hvad vi skal gøre, hvilke opgaver vi har samt hvilke arrangementer vi skal til i ugens eller månedens løb.  Der er altså mere eller mindre styr på planlægningen og forventningerne er bedre afstemt.

I ferien forholder det sig ofte anderledes. Der er måske sat navn på en lokation hvor ferien skal holdes, men hvad tiden skal bruges til og hvad vi ellers har af forventninger til hinanden, er der ikke blevet talt om. Det kan ikke undgås at to mennesker, også selvom de er et par, har forskellige behov. Enten ifht. afslapning eller ifht. oplevelser. Og er der tale om en børnefamilie er der endnu flere behov som skal tilgodeses. Planlægningen og forventningsafstemingen mangler simpelthen.

De familier som har talt sammen om hvad ferien egentlig skal bruges til, vil i langt mindre grad opleve konflikter i ferien. Selvom I forbereder jer og afstemmer forventinger, kan selvfølgelig stadige opstå uenigheder, diskussioner og gnidniger. Men de vil i mange tilfælde være meget mere saglige, velovervejede og sunde for parforholdet. Altså den slags diskussioner hvor man lærer hinanden endnu bedre at kende og måske skifter holdning til nogle ting.

Vær heller ikke bange for at holde helt fri alene, ment på den måde. At det er ok at I er alene hver for sig i løbet af ferien. Det kan enten være helt alene, eller at I splitter jer op så I hver i sær har noget alenetid med børnene. Igen, planlæg det på forhånd hvornår disse tider er.

Stort set alle børn såvel som voksne glæder sig til juleaften og dagene omkring denne aften. Nogle glæder sig mest til julemaden, mens andre glæder sig mest til gaverne. Andre der også glæder sig til juletiden er samtlige indbrudstyve landet over, som står klar til, at du tager til julefrokoster, julefester og lignende, og lader huset stå tomt, fyldt med julegaver. Holder du jul et andet sted og har taget gaverne med dig, vil dit hus stadig være ’alene hjemme’ med samtlige elektroniske apparater, smykker og andre ting, som hurtigt kan omsættes på det sorte marked. Har du sikret dig selv mod dette, så du ikke ender med at komme hjem til et gennemrodet hus?

Juletiden er slaraffenland for indbrudstyve

TV2 og DKR er to ud af mange medier, som via fakta og statistikker understøtter at det største antal af indbrud privat topper i juletiden. Det kommer dog ikke som en overraskelse for mange, da vi alle ved, at vi i denne måned bruger en masse tid til julefester, julefrokoster, julegaveindkøb og så videre, og dermed lader huset stå tomt. Ofte står det tomt med en masse, gode julegaver.

Dette resulterer i, at mange danskere landet over, efter en dejlig juleaften med familien kommer hjem til et hus, der er ribbet for alt hvad der har værdi. Hvis du også gerne vil undgå dette, kan du starte allerede i dag med at få installeret private tyverialarmer, hvis du ikke allerede har det og foretage ændringer i dit hjem, som vil gøre det svært eller uinteressant for ubudne gæster at trænge ind.

Gør det svært for ubudne gæster – også selvom det ikke er jul

Det letteste og billigste trick for at undgå, at interessen for at bryde ind i netop dit hus er, at snyde ubudne gæster til at tro at der er nogen hjemme. Dette kan ofte klares med at tænde noget af lyset i huset inden i tager hjemmefra og at lade en bil stå i indkørslen. Dette er et generelt trick, som ikke kun gælder for juleaften, men som også er god at have i tankerne andre tider på året når du tager hjemmefra i en længere periode.

Dertil er en god sikring af vinduer og døre ofte altbetydende. Hvis disse er sikret med gode låse, bliver det svært at bryde ind. Dette er ofte ikke attraktivt for uønskede gæster, som ikke kan lide at være tidspressede. Det kan dog ikke loves at dette er lig med ingen indbrud og du kan derfor altid sikre dig ekstra med private tyverialarmer.

Private tyverialarmer mod mere end bare indbrud

Sikkerhedssystemer er ikke kun en fordel for dig, hvis du ønsker at blive advaret om uønskede gæster. Sikkerhedssystemer i hjemmet kan også advare dig om andre skader, som kan risikere at ødelægge en god juleaften sammen med din familie.

Dette omhandler blandt andet røg- eller vandsensorer, som sættes op, så det kan advare om problemet før det udvikler sig yderligere og din juleaften ikke ender i en rigtig træls situation.

Det behøver ikke være juletid før du beskytter dit hjem mod ubudne gæster. Du kan starte allerede i dag ved at søge på internettet, hvor du udover at finde udbydere af tyverialarmer også kan finde en lang række af gode råd, for at undgå ubudne gæster i juledagene og resten af årets dage.

Få mere info om sikring i julen hos ProTech Alarm & Sikring.