Konflikter i parforholdet opstår ofte i ferien

Det er faktisk helt normalt at der opstår konflikter i parforholdet så snart ferien træder ind. Det ses også tydeligt i skilsmisse-statistikkerne som boomer umiddelbart efter juleferie og sommerferien. Men selv under de mindre ferier og forlængede weekender er der flere konflikter end i dagligdagen. Når der sker en optrapning af konflikter og småskænderier så leder det meget naturligt videre til en krise i parforholdet.

I dagligdagen ved vi hvad vi skal gøre, hvilke opgaver vi har samt hvilke arrangementer vi skal til i ugens eller månedens løb.  Der er altså mere eller mindre styr på planlægningen og forventningerne er bedre afstemt.

I ferien forholder det sig ofte anderledes. Der er måske sat navn på en lokation hvor ferien skal holdes, men hvad tiden skal bruges til og hvad vi ellers har af forventninger til hinanden, er der ikke blevet talt om. Det kan ikke undgås at to mennesker, også selvom de er et par, har forskellige behov. Enten ifht. afslapning eller ifht. oplevelser. Og er der tale om en børnefamilie er der endnu flere behov som skal tilgodeses. Planlægningen og forventningsafstemingen mangler simpelthen.

De familier som har talt sammen om hvad ferien egentlig skal bruges til, vil i langt mindre grad opleve konflikter i ferien. Selvom I forbereder jer og afstemmer forventinger, kan selvfølgelig stadige opstå uenigheder, diskussioner og gnidniger. Men de vil i mange tilfælde være meget mere saglige, velovervejede og sunde for parforholdet. Altså den slags diskussioner hvor man lærer hinanden endnu bedre at kende og måske skifter holdning til nogle ting.

Vær heller ikke bange for at holde helt fri alene, ment på den måde. At det er ok at I er alene hver for sig i løbet af ferien. Det kan enten være helt alene, eller at I splitter jer op så I hver i sær har noget alenetid med børnene. Igen, planlæg det på forhånd hvornår disse tider er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *