Tunge skoletasker skader ryggen

Det skader både skuldrene og ryggen hvis skoletasken er for tung. Hvordan skoletasken pakkes har stor indflydelse på vægten, men skoletaske er ofte allerede for tung i det øjeblik den indkøbes.

En pakket skoletaske bør ikke veje meget mere end 15% af af barnets vægt. For børn der skal starte i børnehaveklasse svarer det til ca. 3 kilo. Problemet her er at nogle forældre køber skoletasker som vejer op i mod 1,5 kilo uden indhold. Dermed er der ikke meget vægt tilbage til skolebøger, penalhus og frokost.

På FindSkoletasken.dk, som er en uvildig guide om skoletasker, er 22% af søgningerne på skoletasker nogle som vejer mere end 1,2 kilo. “De tunge skoletasker er af anerkendte børnetøjsmærker, og måske er det derfor forældrene tror at de er i orden”, siger Lars Skjoldby fra FindSkoletasken.dk.

Han understreger dog at der selvfølgelig findes kendte mærker, som producerer lette ergonomiske skoletasker. Eksempelvis vejer LEGOs børnehaveklasse skoletasker blot 760 gram og JEVAs begynder skoletasker vejer 900 gram. Begge disse mærker er af høj kvalitet hvor ergonomi har været et vigtigt element i designet.

Når først tasken er købt er der stadig ting du kan gøre for at holde vægten nede. Her er fire tips til hvordan du undgår at skoletasken bliver for tung:

  • Gennemgå skoletasken hver aften eller morgen
  • Pak kun de bøger som skal bruges på dagen
  • Lad bøger som ikke skal bruges hjemme blive på skolen
  • Tag ikke legetøj eller andet med, som ikke skal bruges i skolen
  • Fyld først vand i drikkedunken, når I er på skolen

Derudover er det vigtigt at huske at pakke de tunge ting bagerst i skoletasken, så de er tættest mod ryggen. Dermed fordeles belastningen jævnt på hofterne frem for på ryggen og skuldrene.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *